HEPSİ BURADA - UCUZ ALIŞVERİŞİN ADRESİ

TAKSİTLE ÇİÇEK SİPARİŞİ

NEHİR SİTESİ ARAMA MOTORU

21 Şubat 2010 Pazar

MANTI YEMEĞİ

Yemek tariflerinizi yazmak ve yemek tarifi okumak eğlenmek isteyenler http://www.nehiradmin.yetkinforum.com/ ziyaret edin mutlaka mutfağımızı

Malzemeler

500 gr. un
500 gr. az yağlı kıyma
2 adet yumurta sarısı
1 kilo yoğurt
5-6 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
Yeterince kırmızıbiber, tuz


Yapılışı

Genişçe bir kapta unun ortasını açıp bir mikrar tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamurunuzu yoğurun. Hamur ne çok katı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer tarafta içine az karabiber karıştırılıp hafifçe yoğurulmuş kıyma hazırlayın. Kıymadan kopardığınız fındık iriliğinde parçaları ikişer parmak arayla açtığınız yufkanın üzerine koyun. İkinci yufkayı bunun üstüne kapayıp, kareler halinde kesin. İsterseniz tek yufkanın kıymasına üçgen şeklinde de kapatabilirsiniz. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 dakika pişirip süzgeçle alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ilave ederek ister sade veya biberli yağ koyarak soslu olarak servise sunun.Afiyet olsun